onsdag den 16. september 2015

COPENHAGEN TWEED RIDE 2015


Sidste søndag var jeg ude på endnu et fantastisk eventyr. Jeg havde nemlig tilmeldt mig Copenhagen Tweed Ride! Copenhagen Tweed Ride er uden tvivl Danmarks mest stilede cykeltur, hvor folk møder op på de mest spektakulere cykler i deres fineste tweed og stiveste puds, hvorefter man i samlet flok cykler hele København rundt til tonerne fra det 20. århundredes begyndelse. 

Jeg tilmeldte mig med den forudindstilling at jeg ikke kendte nogen af de andre deltagere, men stødte hurtigt på nogle af deltagerne fra modeshowet omkring kvindemode gennem tiden som jeg var med i for et par uger siden. Desuden var alle folk så venlige og åbne, at det på ingen måde var nogen hindring at jeg var mødt op alene. Og så hjælper det jo at man har en fælles passion for vintage og retro. 

Vi mødtes hos tøjforretningen A Touch of Vintage inde på Badstuestæde til kaffe, te og småkager, samt indtjekning. Efter de sidste småkager var blevet spist, og den sidste slurk te var skyllet ned, bevægede vi os i roligt tempo gennem Københavns gader, med politieskorte til at sørge for at vi kunne komme sikkert rundt på vejene. 


Der var imponerende hvor meget folk havde gjort ud af sig selv. Tøjet, håret og for kvindernes vedkommende make up'en og for mændenes vedkommende skægget. Det var fantastisk at se hvor gennemførte folk de var, og hvor meget de gik op i det. Intet var overladt til tilfældighederne, og det var det der gjorde det så specielt. 
Hunden skulle selvfølgelig også være i tweed!
Jeg selv valgte at hoppe i min sorte og rødternede kjole, og da jeg desværre ikke er den heldige ejer af en tweedjakke, måtte det blive min sandfarvede trenchcoat. Dertil havde jeg min beret hat, samt mine fantastiske kørehandsker og mine sko jeg købte da jeg var i Barcelona. Min cykel skulle selvfølgelig også passe ind i stilen, så den havde fået et fint overskæg på. Efter at have pedaleret rundt i Københavns gader i en times tid, gjorde vi holdt foran National muséet, for at få taget det obligatoriske gruppebillede. Derefter satte vi os over i Østre Anlæg, for at nyde vores medbragte picnickurve. Og hvis jeg syntes at folk havde gjort meget ud af deres tøj, så var det intet i forhold til det medbragte mad og drikke. Folk hev champagneflasker op af kurvene, med dertilhørende champagneglas, lommelærken med sherry blev fundet frem og delt rundt, der var cucumber sandwiches uden skorpe og hjemmelavet limonade hældt på små fine glasflasker og drukket af musselmalede kaffekopper (inklusiv den obligatoriske underkop) samt kringle og kage. Folk havde virkelig gjort noget ud af det, og jeg blev ret hurtigt enig med mig selv om at min flade leverpostejsmad med slatne agurker ikke kommer med næste år. Efter et velfortjent måltid, var det tid til at konkurrere i Cap A Pigeon, hvilket jeg er sikker på at I alle selvfølgelig er bekendt med, men for en god ordens skyld, må jeg hellere ridse spillereglerne op. Der bliver stillet en masse lokkeduer op, med en enkelt and i midten. Man skal nu stå bag ved en streg og kaste hatte efter duerne, men man må for guds skyld ikke ramme anden! Hvis én af hattene blev på duen, fik man et lod i lodtrækningen om fine gaver. Meget underholdende, og meget svært!


Tweed Rides yngste, men uden tvivl også mest velklædte medlem!
Da alle folk havde forsøgt sig med at give duerne hatte på, fortsatte vi cykelruten rundt i København. Vi rundede bl.a. Christianshavn, Vesterport, Rådhuspladsen, Amalienborg, Den lille Havfrue og Nørrebro og vi gav uden tvivl turisterne noget at snakke om! 

Det er noget af det sjoveste jeg længe har været med til, og mit smil gik fra det ene øre til det andet, hele dagen igennem, og til sidst fik jeg helt ondt i kinderne af at smile så meget! Overalt hvor vi cyklede hen, stoppede folk undrende op og kiggede, smilte eller grinte - det var en fantastisk følelse at være med til at sætte et smil på folks læber denne grå efterårslørdag. Cykelklokkerne bimlede konstant og herlig musik var med os gennem hele cykelturen, hvilket gjorde stemningen endnu mere fantastisk. 

Næste stop var herretøjsforretningen Herrenes Magasin, hvor vi fik champagne, samt lærte at binde en butterfly på låret! En stor udfordring, der blevet taget op med et smil på læben! Og der blev skålet med ordene "Glædelig tweed"

Derefter cyklede vi videre til Lidkoeb på Vesterbrogade, hvor vi sluttede af med et dejlig glas punch (eller to), livemusik, dans og snak om dagens hændelser.
Tre meget søde piger, der tog mig under deres vinger under cykelturen!
Der skulle vi selvfølgelig også på demokratisk vis, kåre vinderen af "Bedst klædte herre" og "Bedst klædte dame", samt uddele diverse andre præmier. 

Den hårde kerne takkede dog først af en del timer senere, da turen gik til Vinstue 90 hvor vi nød et par øl, og hyggen fortsatte ud på de sene timer. 

Hvis du sidder og tænker "Hvor lyder det bare fantastisk sjovt, det vil jeg gerne deltage i næste år", så hop ind på facebook tilmeld dig gruppen Copenhagen Tweed Ride. Og det skal ikke holde dig tilbage at du ikke ejer et stykke tweed, eller en fancy gammel cykel - det vigtigste er at du møder op med godt humør og er frisk på at sprede en masse god stemning! (og ellers burde der være mulighed for at du kan nå at skaffe det, inden næste års cykeltur).

Jeg er i hvert fald fan, og vil fremover være fast deltager i dette spektakulære cykelløb!

5 kommentarer:

 1. Gud hvor fint! Faktisk tror jeg, at 'yndigt' er det helt rigtige ord her. Sikke et fantastisk arrangement, jeg er stor fan!

  SvarSlet
 2. Jeg overvejede faktisk at deltage.. og nu fortryder jeg da jeg ikke gjorde det :) Der er også Copenhagen classico men det er i juni måned :) Måske ses vi næste gang :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Copenhagen Classico har jeg slet ikke hørt om før, men det skal der helt sikkert holdes øje med næste sommer (: Det kunne have været hyggeligt hvis du havde været med - du må sørge for at tilmelde dig næste år! :)

   Slet
 3. Gud hvor fint! Faktisk tror jeg, at 'yndigt' er det helt rigtige ord her. Sikke et fantastisk arrangement, jeg er stor fan!

  SvarSlet