tirsdag den 12. april 2016

FELTMADRASSER, RØDSTRØMPER OG GAMMELT UNDERTØJ

FotoRikke Caroline Carlsen © dr
Weekenden stod endnu en gang på et gladeligt gensyn med vintagedamerne, for vi var samlet under Frederikke Heicks kyndige hånd, til besættelse, rødstrømpemarch og undertøjsmodeshow til Historiske Dage i Øksnehallen. 

Med curlere i håret og strømper med søm i cykelkurven, bevægede jeg mig tidligt lørdag morgen, gennem Frederiksbergs gader og ind til Øksnehallen. Her gjorde vi os alle klar til første akt, nemlig besættelsen, hvor vi hver især fik forskellige roller, som vi skulle gå rundt mellem publikum og agere ud fra. Nogle delte smagsprøver på erstatningsmarcipan ud fra Statens Husholdningsråd (en opbagning af fløde, smør, sukker, mel, mandelessens og havregryn kørt gennem en kødhakker. Hvis rationeringsmærkerne ikke holdt, kunne smør og fløde byttes ud med margarine og mælk), nogle skulle smugle "Frit Danmark" ud til publikum, og andre skulle forsøge at sælge rationeringsmærker. Jeg selv blev placeret i rollen som feltmadras for at råflirte med de tyske soldater!
Der blev, som altid, sørget godt for os (Bare rolig mor, der var også rugbrød). 


Endelige all dressed up som feltmadras/tyskertøs/syfilishoppe - kært barn har mange navne. Så skulle vi bare finde nogle tyskere! Både kjolen, tasken og skoene er desuden mit eget. 


Okay, der var lige en anden soldat der fangede mig først!


Men så fandt vi også en tysk soldat der kunne tage sig af os!Og jeg hjalp nazisterne med at lægge planer mod Captain America! Men... kan en kvinde overhovedet finde ud af at læse et kort?


Vintagedamerne!

Foto: HistorieLAB

Efter et par timer som feltmadras, var det tid til et lille kostumeskift og noget helt andet: Rødstrømpemarch!


Og jo, balloner i bh'er kan få selv de mest sofistikerede piger til at fnise.


Og så marcherede vi gennem Øksnehallen og råbte op om krav for fri abort, ligeløn og p-piller. Og måske fik vi skræmt et par stykker på vejen - men de kan jo lige så godt lære det med det samme!Endnu et kostumeskift senere var det tid til vores sidste event: Undertøjsmodeshow! Jeg blev placeret i et teenager 50'er sæt bestående af en sart gul torpedo bh med matchende trusser samt underskørt - så fint! (når man lige har vænnet sig til at ens bryster stritter gevaldigt mere end sædvanlig)Foto: Leif Hassing Hansen
Foto: Leif Hassing Hansen
Efter en lang, men fantastisk dag, takkede vi af, og gjorde det igen dagen efter!

Foto: Rikke Caroline Carlsen © dr


Ingen kommentarer:

Send en kommentar