fredag den 15. november 2013

15. DECEMBER: TIL-OG-FRA-KORTMan kan ikke komme uden om at juletid også er gavetid. Og da de alle havner under træet i ét stor virvar, så er det jo vigtigt at man har sat til-og-fra-kort på! Og dét er noget der er nemt at lave selv og sætte et personligt præg på. Her er et sjovt og lidt anderledes forslag til hvordan man selv kan lave nogle fine og rustikke til-og-fra-kort. 

Man skal bruge:

  • Viskelæder
  • Tusch el. kuglepen
  • Blanke til-og-fra-kort (Eller klip dem selv ud at et stykke karton og lav et hul med en hulmaskine)
  • Kniv

Tag et viskelæder og tegn er lille mønster på den største flade side. Sørg for at hold det simpelt, da det hurtigt vil blive lidt svært at se hvad det forestiller hvis der er alt for mange detaljer. Hold dig for så vidt muligt fra runde former som muligt, da de vil være svære at skære pænt (Hjertet kunne jeg godt klare, men kagemanden var noget af en udfordring!)


Tag så derefter kniven og skær lige så forsigt det øverste lag viskelæder af rundt om figurerne. Dette gøres nemmest og pænest med en lille hobbykniv, men hvis man ikke lige har sådan en fætter, kan en gøntsagskniv også bruges. Og med fare for at lyde for mor-agtig: PAS NU PÅ FINGRENE! Kniven smuttede et par gange for mig, men heldigvis skete der ikke noget... Køb eller lån dig frem til en hobbykniv, hvis muligt, den er meget nemmere at styre. Tag nu tuschen eller kuglepennen og dæk hele figuren med farve. Dette skal helst gøres lidt hurtigt, inden farven tørrer ud. 


Fat et til-og-fra-kort og tryk stemplet ned på det i et snuptag. 


Og et fint julemotiv kommer til syne!
Ingen kommentarer:

Send en kommentar