fredag den 29. december 2017

2017 IN REVIEW

Så er det blevet tid til det årlige "højdepunkter fra år 2017" indlæg, med et tilbageblik på vintage året der gik for Dittepip. Det har været et år med endnu flere skønne kjoler, fantastiske udflugter med skønne, og yderst velklædte mennesker og meget andet godt. Så læn dig tilbage, og få et fotografisk udpluk af hvordan mit år 2017 så ud. 

Historisk Undertøj i Go'Morgen Danmark
Jeg startede året ud med 6 ugers frivilligt arbejde på Filippinerne i forbindelse med min uddannelse til ergoterapeut, så de første par måneder af 2017 indeholdte ikke mange vintagekjoler. Det fik jeg dog hurtigt lavet om på, for et par dage efter jeg var landet i Danmark igen, stod jeg i krinoline, hofteholder og torpedo bh på live fjernsyn i Go' Morgen Danmark. Dette var i forbindelse med arrangementet Historiske Dage der tager plads i Øksnehallen hvert forår - og hvad er bedre reklame end unge, letpåklædte damer! 
København Vintage 2017
 I marts løb årets vintagemesse København Vintage af staben, hvilket jeg selvfølgelig skulle med til. Det var i år flyttet ud i Vegas skønne lokaler, og her var jeg med som frivillig fra tidlig morgen til sen aften. Jeg havde min nyanskaffede amerikanske spadserdragt fra 1957 på, og jeg gjorde et fantastisk fund til messen - nemlig en hat fra FN92 der matchede perfekt til! 


Fotoshoot med Oliver Förstner
I maj måned blev jeg kontaktet af en amatørfotograf ved navn Oliver. Han havde fulgt mig på instagram, og synes det kunne være et spændende projekt at tage nogle billeder af mig i mit vintagetøj. Derfor fik vi arrangeret et møde en kold eftermiddag i maj måned, ude på Amager, hvor han tog nogle utroligt fine billeder. 


Historien Om Danmark
2017 var også året hvor jeg fik æren af at være på TV hver lørdag aften i bedste sendtid, i TV serien Historien Om Danmark. Jeg og de andre vintagedamer, portrætterede nemlig de fantastiske unge kvinder der i 1915 gik kvindestemmeretsoptoget mod Christiansborg. Hver lørdag tonede vi troligt frem i introen sammen med Lars Mikkelsen - det var sjovt!
Fødselsdagsmartiné på Postgaarden - Lise Nørgaard 100 år
I juni måned kunne hele Danmarks Matadorforfatter, Lise Nørgaard, fejre sin 100 års fødselsdag. Jeg var så heldig at vinde en billet til hendes fødselsdagsmartiné på Postgaarden på Korsbæk på Bakken, hvor jeg og min søde veninde Jo, selvfølgelig havde klædt os på til lejligheden - hvilket Ekstrabladet også noterede sig! 
Vintage Garden Party i Tivoli
Tivoli dannede i år rammerne for en helt særlig havefest, der var perfekt til at lufte de fine sommerkjoler og stråhatte. Arrangementet fandt sted en fantastisk sommerig søndag i Juli måned, hvor Tweed Ride selvfølgelig havde en stor delegation med. Et fantastisk event, som jeg bestemt håber de vil gentage næste år!
Chap Olympiad
Årets event var, for mit vedkommende uden tvivl Chap Olympiad i London. Det var første år jeg deltog i denne finurlige og obskure britiske havefest, midt i Londons centrum, og det bliver bestemt ikke det sidste! Det blev også til en tur på Londons ældste restaurant Rules, samt et smut forbi Kings Cross station for at tilfredsstille mit Harry Potter hjerte. 
Historisk Modeshow - Frederiksborg Slot
2017 blev også året hvor jeg for første gang fik lov at prøve at bære en klassisk midt 1800-tals kjole - med alt hvad det indebærer af korsetter, underskørter og krinoline. Det skete ved arrangementet Bryggerdage på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot - en fejring af bryggeren J. C. Jacobsen, der grundlagde samlingen i 1800-tallet. Det er lige før at underskørtet kræver kørekort. 
Tweed Ride
Ingen september uden Tweed Ride. Det var tredje år jeg deltog i, hvad jeg uden tøven vil kalde Københavns bedste vintagearrangement, og sikke en dag! Vi var i år tæt mod de 100 deltagere, der cyklede gennem Københavns gader og stræder, iført vores bedste tweed, mens vi skålede i champagnen og delte ud af lommelærken. Trods regnvejr og våde tæer, nåede vi sikkert i mål og humøret var højt lige til det sidste. 

50'er Modeshow på Arbejdermuseet
Kulturnatten i oktober tilbragte jeg blandt brusende krinoliner og torpedo bh'er, da vi fremviste 50'er mode inde på Arbejdermuseet i København. Som altid var stemningen fantastisk inde på Arbejdermusset (og backstage) trods en bikini overdel der ikke helt ville det som jeg ville. 

Det var enden på en kort opsummering af hvad året 2017 bød på af vintagearrangementer for mig. Jeg har lært så mange nye skønne mennesker at kende, fået udvidet både min garderobe og min viden omkring samme, og nydt hvert eneste øjeblik - og jeg kan slet ikke vente med at se hvad 2018 bringer. Tak fordi I trofast har fulgt med eller blot kigget forbi - nye som gamle. Det er skønt at høre fra jer der læser med, og det glæder mig at jeg kan være med til at udbrede denne fantastiske hobby! Rigtig godt nytår. 

1 kommentar:

  1. Jeg elsker billedet hvor du går på togskinnerne.
    Hvordan holder man sig opdateret med hvilke vintage events der er, for jeg gik glip af havefesten i Tivoli?
    I lige måde godt nytår til dig ☺

    SvarSlet