søndag den 22. september 2013

PAPER IS NOT JUST FOR READERS


Ofte sker det at jeg sidder op til flere timer og kigger gennem alverdens indslag i DIY-kategorien på Pinterest. Og da jeg faldt over en tutorial til hvordan man lavede en unik flettet halskæde kun af avispapir og tape skulle det selvfølgelig afprøves! Så en søndag eftermiddag satte jeg mig ned og gik igang med projektet, som var såre simpelt:

Man skal bruge

  • Avis
  • Bred gennemsigtig tape
  • Saks
  • Lineal
  • Kuglepen
  • Sytråd og nål
  • Snor
Start med at find en side i avisen med meget tekst på og kun få billeder og tape så hele siden ind i gennemsigtig tape, så den nærmest bliver "lamineret". Dette trin kan godt springes over, men det gør avisen knap så skrøbelig at arbejde med og den færdige halskæde en del mere holdbar. Sørg for at få siden så glat som overhovedet muligt, og undgå luftbobler under tapen og krøller i avisen. 


Vend nu den "laminerede" side om, tegn 12 firkanter der måler 11,5 x 5,5 cm og klip dem ud. Så skal firkanterne foldes, og det er her vigtig at den laminerede side af firkanterne vender nedad mod bordet. Sørg for at få folderne så skarpe som muligt, så er de nemmere at arbejde med når de skal samles. 

Når firkanterne er foldet, skal de flettes sammen.Som billedet nedenfor viser, så skal 2'eren gennem 1'eren nederst, fra højre mod venstre, og 3'eren skal modsat gennem 1'eren øverst, fra venstre mod højre, og her viser det sig om man har været præcis nok med at klippe og folde firkanterne!


Så skal 4'eren gennem 3'eren fra venstre mod højre, og sådan fortsætter man, til man har en række af 8 firkanter, hvorefter man laver endnu en række med 4 firkanter. Så tager man sytråden, og sætter de to flettede rækker sammen, hvorefter man sætter en tyk snor eller en kæde fast i begge sider.


Voilá - en helt unik og superfed halskæde lavet at avispapir og tape!Ingen kommentarer:

Send en kommentar