tirsdag den 19. september 2017

FLEAP - FIND VEJ TIL LOPPEGULDET

Som rigtig mange allerede ved, så er genbrug en af mine største mærkesager, og noget som jeg inderligt prøver på at være med til at udbrede noget mere. Stort set hele min garderobe er second hand - enten har jeg fundet det i genbrugsbutikker, på loppemarkeder eller i vintagebutikker. Det gælder ikke kun mit tøj men også mine køkkenting, møbler og nipsting. Alle mine tallerkener er forskellige og fundet rundt omkring på loppemarkeder og i genbrugsbutikker. Det samme gælder for mine tekopper og mit bestik. Hvis jeg står og mangler en billedramme eller en bordlampe, så tager jeg ikke i IKEA eller i Søstrene Grene for at finde det - jeg tager ned i den lokale genbrug eller på det nærmeste loppemarked.

Der er tre grunde til, at jeg går så meget op i genbrug som jeg gør. Den første er, at det er så meget mere personligt. I genbrugsbutikker kan man nemt finde mærkelige, skæve og finurlige ting til både boligen og garderoben, og sandsynligheden for at der er andre, der har det er meget lille, hvilket gør det nemt at udtrykke sin egen personlige stil. For det andet er det langt billigere end at købe tingene fra ny, og som studerende gennem de sidste 3 1/2 år, har det været en kæmpe gave for min økonomi at købe både tøj og boligtilbehør second hand. Den tredje og ikke mindst vigtigste grund er miljøet. Der produceres i dag så meget tøj fra nyt, til trods for at vi har så meget i forvejen. Den konstante produktion af nye ting er ekstremt hård for vores miljø, og en nem og simpel måde som du og jeg kan hjælpe til på i hverdagen, er ved at købe second hand.

Derfor er jeg så stolt over at kunne præsentere et samarbejde med Fleap. Fleap er en app, der samler alle loppemarkeder, genbrugsforretninger og secondhand butikker i hele Danmark i én samlet oversigt. På den måde kan du let finde frem til hvilke loppemarkeder, der er i dit område på den pågældende dag, eller hvilke genbrugsbutikker der findes i en bestemt by. Jeg har brugt app'en i en måneds tid nu, og den er supernem at betjene, og jeg har endnu ikke oplevet en genbrugsbutik der ikke er til at finde på app'en. Man kan også selv gå ind og oprette sine egne loppemarkeder, som bliver vist i app'en med det samme. App'en er selvfølgelig gratis og uden reklamer og findes App Store og på Google Play, både til iPhone og Android telefoner. Det er vigtigt for mig at pointere, at dette er et gratis sponsorat, og jeg får ingenting for at reklamere for Fleap app'en - jeg synes bare at projektet er så fantastisk og  jeg vil så gerne være med til at udbrede genbrugskulturen i Danmark!

Da jeg skulle til Copenhagen Tweed Ride sidste lørdag, brugte jeg Fleap som hjælp til at finde mit outfit. Jeg stod inde på Istedgade, og tænkte at jeg ville se om der var nogle genbrugsbutikker herinde af, der havde noget jeg kunne bruge. Jeg er sjældent i området, så jeg havde ingen anelse om hvor de lå henne. Med Fleap app'en gik der ikke mere end et par sekunder, så havde jeg lokaliseret de tre nærmeste genbrugsforretninger, og gik på jagt. Jeg endte med at komme hjem med den fineste havfrue nederdel i grå uld, et par ruskindsstøvletter og en fin håndtaske i rød velour - perfekt til lørdagens Tweed Ride!

Og her er så det samlede outfit - og et bevis på at genbrug sagtens kan være flot!


Nu kan det næsten ikke være nemmere at købe genbrug, så det er bare med at komme igang med Fleap - og måske ses vi på det næste loppemarked?

2 kommentarer:

  1. hej ditte,når jeg vil have den app står der at min enhed ikke er kompatibel med denne version, ved du hvad jeg så kan gøre, jeg har android ? hilsen anna

    SvarSlet
  2. Det er intet mindre end genialt! Den skal installeres med det samme, og også anbefales til min svigerdatter, som også elsker loppemarkeder og vintage. PS: Du ser skøn ud i dit Tweed outfit. Rigtig go' weekend. :)

    SvarSlet