tirsdag den 28. marts 2017

KØBENHAVN VINTAGE 2017


Første uge hjemme fra mit Filippinske eventyr, og sikke en uge - Det er som om at det eventyrlige har fulgt med mig hjem til lille Danmark. Som nogen af jer måske så på min instagram, så brugte jeg fredag morgen på at fremvise historisk undertøj i Go' Morgen Danmark, sammen med etnolog Frederikke Heick og 4 andre skønne vintage damer. Indslaget var lavet i forbindelse med at reklamere for Historiske Dage der løb af staben i weekenden. Jeg skulle fremvise 1950'ernes undertøjsmode med torpedo bh, hofteholder og underskørter. Det var en skøn oplevelse og sjovt at få lov til at være med bag kulisserne og så er det ikke hver dag at ens bryster kommer på nationalt tv i bedste sendetid!Søndag var dog weekendens højdepunkt. Men hvad kan dog toppe en halvnøgen optræden i nationalt morgen tv tænker du? Det kan vintagemessen København Vintage i Vega. Hele arrangementet var sat i værk af vintageblogger og forfatter Pia Storm, fra Storms Magasin, som havde samlet toppen af danske vintagebutikker og private sælgere fra hele landet med originalt tøj, ting og smykker fra årene 1910-1970 sat i Vegas smukke omgivelser. Vi var en gruppe der havde meldt os som frivillige til arrangementet, så kl 7 søndag morgen stod vi klar til at måle op til stande, stille borde op og hjælpe sælgerne godt på plads.

Jeg var i dagens anledning iført mit lækre, amerikanske skirt suit, skræddersyet til en Mrs. Barbara Allen på Fifth Avenue i 1957. Det var første gang jeg gjorde brug af dette sæt, og jeg er fuldstændig forelsket i det - mig og Barbara deler tilsyneladende præcis de samme mål (og samme gode stil)!
Neglene var et projekt for sig. De er inspireret af København Vintages logo, og tog forfærdeligt lang tid at lave, men det var det værd. Den søde Marilyn filtbroche er en gave fra Nanna fra How To Do Fashion, som laver de skønneste, enestående brocher.Kl. 11 slog vi dørene op, og folk strømmede til for at se på alle de skønne vintage varer. Der var så mange fine stande med smukke kjoler, og jeg kender en del af sælgerne gennem instagram, så det var skønt endelig at få sagt hej og sat ansigt på dem.

Udover alle de mange fine boder, var der også sørget for underholdning til de besøgene og den altid skønne Miss Mia optrådte med sit hula hop show på scenen i Lille Vega. Uden mad og drikke, duer helten ikke! Da klokken nærmede sig frokosttid, fik vi lækker vietnamesisk nudelsalat med laks fra LêLê - Mums! 


Lidt arbejde skulle der også til, og jeg tilbragte en times tid i Vegas originale billetluge hvor jeg solgte billetter til de mange besøgene der strømmede til. Derudover runderede jeg også foyeren sammen med smukke Julie, hvor jeg faldt pladask for denne skønne ananas isspand (og resten af tingene med!). Jeg købte den dog ikke, men den står højt på min ønskeliste!Hvad jeg til gengæld fik købt var disse to skønne kjoler, en sort 1950'er Audrey Hepburn inspireret blondekjole hos Eltoft Vintage samt en smuk guldkjole hos Pia Storm i bedste 1960'er Mad Men stil. Desuden faldt jeg for denne hat hos Pauli Tvillings FN92, der matchede perfekt til mit skirtsuit, så den skulle selvfølgelig også med hjem.Og så hoppede der også lige et par Alt For Damerne fra 1950'erne ned i posen.Jeg er altid i et helt fantastisk humør hver gang jeg vender hjem fra sådanne arrangementer. Sådan helt igennem lykkelig, helt inde fra hjertet af og ud i fingerspidserne. Jeg ved ikke hvad det præcis er der gør det - måske er det de flotte farvestrålende kjoler, de skønne mennesker eller blot følelsen af virkelig at høre til for et par timer. Når man til daglig spadserer ned af Nørrebro iført høj hat og læbestift, kan man indimellem føle sig lidt ensom, og så det er altid så dejligt at "vende hjem" igen, blandt ens egne. Det var en fantastisk dag, og jeg glæder mig allerede til at se hvad Pia Storm finder på næste år.
3 kommentarer:

 1. Sikke mange smukke kjoler😍

  SvarSlet
 2. Jeg var der også, sammen med min søde svigerdatter, som også er blevet vintage-enthusiast - hvor heldig kan man være! Vi havde været til stor gallafest aftenen før, men glemte helt at vi var trætte for vi var simpelthen høje på vintage. Jeg synes godt jeg kan huske at jeg så dig i billetlugen, måske vi mødes til næste år. For jeg kommer, ingen tvivl om det, jeg ELSKER det simpelthen. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor sjovt! Næste gang må du endelig komme hen og sige hej, det er altid sjovt at møde andre vintageentusiaster! Måske skal I med til Copenhagen Tweed Ride d. 9. spetember?

   Og tusind tak for alle dine søde kommentarer på min blog! Det betyder meget. Hvis det er så kan du også følge mig på instagram, hvor jeg poster en del mere - der hedder jeg Dittepip :)

   Slet