Efter godt et år væk fra bloggen er jeg nu tilbage igen. Jeg gik lidt i stå da jeg sidste februar flyttede hjemmefra og startede på min uddannelse som ergoterapeut, og jeg følte simpelthen ikke at jeg hverken havde lysten eller overskuddet til at holde min blog kørende. Men her det sidste stykke tid har jeg gået og leget en del med tanken om at komme igang igen, så nu skulle det være! Det er ingen hemmelighed at jeg altid har været glad for neglelak, men her de sidste par år er jeg begyndt at interessere mig mere og mere for det, og bruger nu en stor del af min fritid på at nørde neglebilleder på Instagram sammen med en masse andre neglelaksentusiaster fra hele verden. Og det er et fantastisk univers at komme ind i! Med det følger også at jeg er blevet meget interesseret i neglelakkens og makeuppens historiske udvikling generelt - lidt en mærkværdig hobby, I know - men jeg synes faktisk at det er virkelig interessant at finde ud af hvorfor vi har valgt at se ud som vi har gjort gennem tiden - og man bliver overrasket over hvordan historiske begivenheder og praktiske ting har haft indflydelse på en så lille ting som f.eks. neglelak.
Jeg har besluttet mig for at starte stille og roligt op igen med et indlæg omkring en af de mest elegante og tidsløse former for negledesign: Half Moon negle. Half moon negle er næst efter fransk manicure nok en af de mest kendte former for negledesigns. De kendetegnes ved at man undlader at male neglelakken helt ind til kanten af negleroden, men i stedet lader en halvmåne være umalet - deraf navnet.
Half Moon negle var meget populære fra 1920'erne og frem til 1940'erne. I de brølende 20'ere slog kvinderne sig løs, og under Coco Chanels modefane smed de de stramme korsætter og de tykke underskørter og klippede sig korthårede. Indtil da havde sminke og makeup været forbeholdt skuespillere (så man bedre kunne se deres ansigtstræk når de stod oppe på den store scene) og prostituerede. Men med spillefilmens indtræden ændrede dette sig. For det første kunne kameraene nu filme skuespillernes ansigter helt tæt på, så man tydeligt kunne se deres makeup. For det andet var det langt billigere at tage ind og se en film fremfor at tage i teateret, hvilket gjorde at de kom ud til et langt større publikum. Og da det var den første generation af kvinder der brugte makeup skulle den selvfølgelig have med hele paletten. 1920'ernes makeup var kendetegnet ved smalle optegnede øjenbrun, mørk øjenskygge, mørkerøde læber og pink rouge på kinderne. Neglene skulle selvfølgelig også have farve på og det er her half moon manicuren kommer ind i billedet.
Clara Bow var en af de mange skuespillerinder i 1920'erne som i den grad tog makeuppen til sig, og er i dag et symbol på flapperstilen. |
Half moon nails kender vi som et symbol på glamour, men først og fremmest var det en meget praktisk manicure. Ved at undlade at påføre lakken i en skarp halvcirkel op til neglerødderne, undgik man nemlig at man kunne se den udgroning der kom efter et stykke tid. Neglelakken kunne derfor holde sig pæn meget længere, hvilket var praktisk dengang, da lakken var meget lang tid om at tørre, og det var derfor en meget omstændig process.
Det "originale" half moon look er kun med half moon op til neglerødderne, men i 30'erne var det en årgang moderne også at have tippen af neglen bar, som en slags fransk manicure. Blandt de mere velhavende kvinder, som havde tid og råd til at få lagt manicure ofte, så man ofte at half moon kanten og den franske kant blev malet i en lysere farve, i stedet for at blive efterladt nøgen.
Half moon nails har i den grad fået come back her det seneste stykke tid, bl.a. takket være burlesque danseren Dita Von Teese, der stort set aldrig ses uden sine half moon negle. Om dem har hun udtalt følgende:
"It's a great conversation piece to say you are wearing the same kind of manicure as Marlene Dietrich wore. I've struck up many a conversation over the years with my nails".
~ Dita von Teese
Burlesquedanseren Dita Von Teese med sine klassiske røde half moon nails |
Hvis man skulle have lyst til at kaste sig ud i dette glamourøse og tidløse neglelook, kan det gøres meget nemt ved hjælp af de runde klistermærker der bruges til at forstærke huller i papirer der sidder i ringbind (meget lang betegnelse I know, men jeg ved simpelthen ikke hvad de hedder!). De kan købes i enhver boghandel og giver den perfekte half moon cirkel! Man kan enten vælge at gå efter det helt klassiske half moon look og holde sig til den røde farveskala som hovedparten af kvinderne gjorde det i 20'erne, men hvis man vil gøre den klassiske manicure mere moderne kan man eksperimentere med nogle lidt mere udfordrende og vilde farver. F.eks. kunne man kombinere en lysegrå (som har været en meget populær neglelaksfarve de sidste par år) med en pangfarve som gul eller lyserød. Jeg har dog valgt at matche min half moon manicure til min fantastiske blå prikkede kjole jeg købte forleden dag.
Kjolen er af mærket Collectif som er et britisk brand der specialiserer sig i at lave tøj til kvinder inspireret af 40'erne og 50'ernes mode. Denne kjole købte jeg brugt, og jeg ved derfor desværre ikke om den stadig produceres, men tag et kig på deres hjemmeside, for de har noget fantastisk tøj, og fragten er til at betale.
Anyways, jeg håber at I har nydt min lille historietime, og at I er blevet inspireret til forhåbentligt selv at kaste jer ud i en half moon manicure. Hvis I gør det, så vil jeg meget gerne se dem - smid dem op på Instagram og tag mig @Dittepip
Oh well ja, sådan ser ca. halvdelen af de billeder jeg tog ud... Fordi alt andet ville være for kedeligt!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar