torsdag den 15. september 2016

COPENHAGEN TWEED RIDE 2016

Lørdag d. 10. september var det endelig tid til at finde tweed tøjet frem fra skabet, smøre cyklen og pudse lommelærken - det var nemlig tid til årets Tweed Ride! Tweed Ride, er et arrangement der slår sig at på at være Danmarks mest stilfulde cykelløb, der kører for god stil på cykelstien - og det er i mere end én forstand! Kort sagt går arrangementet ud på at vi cykler rundt i Københavns gader iført vores bedste tweed- eller vintagetøj, med enkelte stop hvor man kan indtage sin medbragte frokost, champagne og i dette tilfælde, Gin&Tonics. 

Normalt når Tweed Ride afholdes i midten af september, plejer vejrudsigten at sige 14 grader og overskyet, hvilket er perfekt tweed vejr, men i år stod der altså 24 grader og høj solskin, så tweeden blev for manges vedkommende skiftet ud med smukke sommerkjoler og fine sommerhatte. Jeg var dog stædig og holdt fast i mit planlagte outfit, med bukser i 40'er stil, hvid skjorte, tweed jakke, t-strap sko, butterfly og barret. Alt er købt i diverse genbrugsbutikker, med undtagelse af butterflyen, der er fra Asos. 
Intet outfit, uden matchende negle til! Jeg havde selvfølgelig lavet negle passende til dagens tema, med tweed og en lille håndmalet væltepeter på hver ringfinger. 


Så drog vi ellers ud på vores cykler i Københavns gader, hvor vi blev mødt med smil, vink og store øjne, da vores yderst velklædte optog kom kørende. Og må man tilføje at vi for et øjeblik var en større turistattraktion end selveste Den Lille Havfrue. 


Foto: Lilian Jørgensen


Foto: Maiken Kildegaard
Første stop blev ved Gefionspringvandet, hvor det obligatoriske gruppebillede blev taget - med stort publikum på, bestående af de mange turister, der vist fik nogle lidt anderledes feriebilleder.


Foto: Janek Mastek
Efter et par timers cykeltur, gjorde vi så stop ved Enghave Parken, hvor det var tid til at finde picnic kurvene frem, stille kageetageren op og poppe champagnen. Hendricks Gin, der var en af sponsorene til årets Tweed Ride, stillede op med en bar hvor de delte ud af de skønneste drinks bestående af gin, ingefær og citron. Under frokosten kunne man underholde sig med at spille "Cap a Pidgeon"/"Kast hatten på duen", forsøge sig med at køre på væltepeter, samt udfylde stemmesedlerne der skulle afgøre dagens konkurrencer i bl.a. kategorierne "Bedst Klædte Herre"; Bedst Klædte Dame", "Bedste Skæg", "Bedste Frisure" og "Flotteste Hovedbeklædning". Da vi alle var mætte og flaskerne tomme, fortsatte vi vores tur videre rundt, som vi til sidst afsluttede på Alleenberg på Frederiksberg, hvor der var gin&tonics parat til os, skøn live musik og uddeling af præmier fra dagens konkurrencer. Da mørket sænkede sig, endte vi, traditionen tro, med at bevæge os indendørs på Vinstue 90, til en sidste øl, og en snak om dagen der var gået. Det var, som altid, en fornøjelse at tilbringe en hel dag i selskab med alle disse skønne mennesker, og jeg glæder mig allerede helt vildt til næste års Tweed Ride, der finder sted d. 9. september 2017! Hvis du i dette oplæg, skulle have fået blod på tanden, så smut ind på facebook og giv Copenhagen Tweed Ride et like - så kan du følge med i alle de arrangementer de stiller på benene. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar